Ny Video.

Skriven av Niclas "Rozzer" Persson. Publicerad i Nyheter.

Från World of Tanks.

Explaining mechanics: Matchmaker.

Vinterbatalj!

Skriven av Niclas "Rozzer" Persson. Publicerad i Officiella event.

På grund av rådande omständigheter så är VINTERBATALJEN INSTÄLLD!

Från den 21 december 2013 till den 5 januari 2014 kommer det att hållas speed training med En Svensk Tiger.

Presenterar Japanska Stridsvagnar!

Skriven av Osquars. Publicerad i Officiella nyheter.

Har du undrat vilken nation som kommer att läggas till i World of Tanks? Undra inte längre - Wargaming kan avslöja att det kommer att bli Japan.

Den nya japanska tech trädet kommer initialt att ha två grenar, med sammanlagt nio medium och fem lätta stridsvagnar. Modellerna kommer att omfatta den mytomspunna Chi-Ri prototyp, den första japanska efterkrigstidens designen Type 61, lätta Type 95 Ha-Go och medium varianter av Chi-Ha. Tier X medium tank blir prototypen av STB-1, som utvecklades i slutet av 1950.

Veckans Uppdrag - 17-21 september

Skriven av Osquars. Publicerad i Officiella event.

Denna veckas uppdrag handlar om tank destroyers! Gå ut smygande och prickskjut vagnar för att utföra följande uppgifter:

Årsjubileum Manöver - Medium Tankar månad

Skriven av Osquars. Publicerad i Officiella event.

Den här gången fokuserar vi på Medium Tanks. Mellan 15 september och 15 oktober varje gång du går med en slumpmässig strid med ett medium tank, har du chans att vinna!

Allt du behöver göra är att få så mycket erfarenhet som du kan med din bil. För varje enskilt medium tank i spelet, oavsett nivå och nation (men exklusive premium fordon), kommer en topp 50 lista över vinnare produceras av databasen.

Toppen av trädet: Maus

Skriven av Osquars. Publicerad i Officiella event.

Den andra halvan av september kommer att ägnas åt den tyngsta av de tunga! Följ den forskning som leder till de kolossala Maus och njut av fantastiska rabatter och krediter bonusar intäkter:

30% rabatt på inköp och 30% fler krediter som erhållits med följande tyska stridsvagnar:

Special: Slaget om Flers Courcelette

Skriven av Osquars. Publicerad i Officiella event.

För ett århundrade sedan, i september 1916 bevittnade de franska byarna Flers och Courcelette en betydelsefull händelse - det var första gången i historien av krig som stridsvagnar användes i strid! Idén att utveckla bepansrade stridsfordon, eller "land-slagskepp" som det var, kom som ett svar på det hårda världskrigets verklighet av skyttegravskrig. Det brittiska "Landships" Utskottet ville ha ett fordon som kunde bryta igenom befästade ställningar och skyttegravar. Och således bryta det förhärskande dödläget på slagfälten i första världskriget.

Resultatet av utvecklingsprocessen var Gun Carrier Mark I, som inleddes under sommaren 1915. Även om planerna var att utnyttja pansarvagnarna i stor skala på öppningsdagen av slaget vid Somme, så kunde tillverkarna inte få fram det nödvändiga antalet fordon i tid. Som ett resultat av detta skulle det nya "vapet" bli tvungen att skjutas på framtiden ytterligare 10 veckor innan den kunde släppas. Den 15 september 1916 togs beslutet att använda de totalt 49 tillgängliga fordon i en kombinerad attack med infanteri och artilleri i ett försök att bryta igenom den tyska försvarslinjen. Även om inget genombrott skedde, resulterade operationen i tillfångatagandet av byarna Courcelette, Martinpuich och Flers, och flyttade frontlinjen framåt med mer änn 2.300 meter.